2018. március 14., szerda

Szülinapi meglepetések



A poszt témájának ötlete egy közösségi oldalról származik, igaz kicsit régebbről. Ugyanis volt egy kérdező aki megkérdezte ki mit vesz a kutyusának/macskájának/egyéb kisállatának karácsonyra. A válaszok alatta már megoszlottak, voltak akik azt vallották, hogy év közben is kapnak jutalomfalatot, játékot, stb. így külön karácsonyra nem vesznek nekik semmit. Azonban voltak olyanok is akik megajándékozzák kedvenceiket (is).
Én az utóbbi csoportba tartozom, mi is „megünnepeljük” a kutyusunk szülinapját és karácsonyra is kap ajándékot. Nyilván nem rendezünk neki szülinapi vacsorát nagy zenebonával és ünneplő tömeggel, de ilyenkor neki is jár egy kis plusz. Ugyanakkor fontosnak tartom itt is – mint bármely másik ajándékozásnál – hogy az ajándék legyen hasznos, felhasználható, ésszerű. A mai bejegyzésben azokat a dolgokat szedtem össze, amit akár én is választanék a kutyusom szülinapjára.

- Játékok

A mai világban már rengeteg fajta játék közül választhatnak a gazdik, legyen az árkategóriától függő, vagy a megajándékozott méretétől. Külön öröm, hogy most már afféle „okos” játékok is léteznek, amivel a kutyusnak nemcsak szórakozhat, hanem fejlődhet is.

- Jutalomfalatok
Azt hiszem bármilyet is válassz, mindenképp örülni fog a szülinapos, főleg ha a mi kutyánkból indulunk ki. Akárcsak a játékoknál már ebben a kategóriában is rengeteg, jobbnál jobb szerteágazóbb fajtából választhatsz.

- Fésűk
A legjobb minőségű fésűk sajnos elég drágák, persze az árak a kedvenced méretétől és szőrének fajtájától is függnek. Viszont fontos rendszeresen kordában tartani a kutyusod szőrét, hogy később ne legyen baj.

- Féreghajtók
Nagyon fontos, hogy odafigyelj arra, hogy a kutyád megkíméld a kullancsok, bolhák okozta bonyodalmaktól, fájdalmaktól. Örülök, hogy egyre többen figyelnek fel a szívféreg kockázatára is, mert könnyebb megelőzni, mint gyógyítani, arról nem is beszélve, hogy veszélyes az emberre is.

- Ház, ágy
Miért ne lephetnéd meg az ünnepeltet egy új házzal vagy ággyal amennyiben a régi már amúgy is cserélésre szorul. Kösd össze a kellemest a hasznossal. Bár ha igazán őszinték akarunk lenni, a kutyád számára teljesen mindegy hol, és milyen drága ágyon, házban fekszik amíg melletted, a közeledben lehet.

- Dobozok
Ha nem akarsz sok időt tölteni a válogatással, tervezgetéssel már Magyarországon is kaphatók különböző meglepetés dobozok a kedvenceknek, ahol figyelmesen válogatják össze milyen dolgok kerülnek a csomagba. Általában mindig található bennük jutalomfalat, játék, valamilyen kozmetikai szer (fésű, sampon), stb. Nyilván ehhez az is hozzátartozik, hogy nem kifejezetten olcsók.

Viszont azt hiszem, hogy nem is kell külön kiemelnem, mind tudjuk, akik megosztjuk az életünket egy kutyussal vagy bármilyen egyéb állatkával, sosem az ajándék a lényeg. Számukra teljesen mindegy, hogy kapnak-e egyáltalán bármit is, az árcédulát meg főleg nem nézik. Ők egyetlen egy dolgot szeretnének csak igazán, és nemcsak az év egyetlen egy napján, velünk lenni. Számukra ez felbecsülhetetlen, a legdrágább ajándéknál is értékesebb. Éppen ezért vigyázzunk rájuk, gondoskodjunk róluk felelősségteljesen, legyünk a hangjuk mikor ők nem tudnak szólni. És néha-néha lepjük meg őket egy kis jutalomfalattal ;)
G

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése