2019. január 26., szombat

Wattpados csemegék


Nem egy könyves bejegyzés van már az oldalon. Ám van úgy, hogy szeretnék valamit olvasni de nem vágyom könyvre. Az ilyen alkalmakra maradnak a harlequinek és (fan)fictionok. Biztos sokan ismeritek a Wattpadot, ahol a rosszul megírt vagy szörnyen klisés művek mellett igazi gyöngyszemeket is lehet találni, de van, hogy a keresés elég sok idő. Ezért úgy gondoltam hozok nektek háromféle típusból egy-egyet ami szerintem egy kicsit kiemelkedőbb mint a többi. Kíváncsian várom a véleményeket, ti olvastok wattpados történeteket vagy írtok az oldalra? Amennyiben tetszenek az ilyen bejegyzések, jelezzétek felénk komment formájában, mert akár sorozatot is csinálhatunk belőle. Illetve ha szeretnéd egy ilyen bejegyzésben látni a munkád linkeld be nekünk hozzászólásként, megnézzük és ha tetszik akkor a történeted is szerepelhet a következő részben.



Fanfiction
Az első sztori ami ajánlásra kerül a Fanfiction típusba tartozik. Rengeteg fanfiction található a wattpadon, szinte biztos, hogy ha ilyen témába illőt keresel megtalálod, legyen az együttesről szóló, filmes, vagy könyves. Ezúttal én egy 5 Second of Summereset választottam, és ha nem is szereted ezt az együttest egy esélyt adhatsz az írásnak, mivel nagyrészt csak a nevük nem változott.

Hailee és Ashton csavaros története a szakítás után.

57 fejezet készült el eddig, és még nem befejezett. Az írója castawayz és legutóbb 2018. január 6-án frissítette.

Saját történet
Nagyon sok olyan történet is megtalálható az oldalon, aminek nincs fanfiction vagy külföldi alapja, hanem egy író által „megálmodott” történet. Ebbe a kategóriába PCStefany egyik befejezett munkáját választottam.

Avery Blue egy teljesen átlagos, tizenhét éves gimnazista, aki iskolába jár, néha lekési a buszt, leejti az ebédjét a menzán és szenved a tanórákon. Az ő neve még szerepel azon a bizonyos listán, amit egy ismeretlen ember szerekeszt az interneten.
Ez a Szüzek Köre.
Egy lista, amely tartalmazza a Washington High szűz lányainak neveit. Senki sem tudja hogyan, de a lista mindig frissül és mindig pontos.
Samuel Jones pont a szöges ellentéte Averynek: szexi, népszerű és a lányok a karjaiba ugranak, elég csak megszólalnia
Egy házibuli alkalmával viszont születik egy alku. Adam, Sam egyik közeli barátja fogad a fiúval, hogy eltörli a Szüzek Körét a föld színéről azzal, hogy minél több lányt fektet meg a listáról. Az nyer, aki több lányt csábít az ágyába. A fiú részegen, vérbeli nőcsábászként belemegy a játékba.
Sam viszont egyvalamire nem számít.
Az pedig nem más, mint Avery Blue.

Fordított
Az utolsó típus pedig az aminek létezik egy eredeti külföldi változata, amihez egy „fordító” engedélyt kér az írótól és ha kap azt elhozza nekünk. Ami itt negatívum lehet, ha olyan valaki fordítja aki nem tudja átadni a történetet vagy nem ismeri eléggé a nyelvet. Ebbe a kategóriába egy olyan történetet választottam ami nem egy fanfiction fordítása, de olyanokat is lehet találni. A Gold Rush eredeti írója Jordan Lynde, a szöveget magyarra CitromMuffin fordította

A Gold egy háromtagú népszerű fiúbanda. Amikor a csapattagok, Rian, Luke és Noah úgy döntenek, hogy jelentkeznek Oakwood magániskolájába, a diákok nagy része rendkívül izgatott lesz. Ám ott van Iris is. Ő is szereti a bandát, de mivel a bátyja is híres, nem ájul el a hírességektől. Épp emiatt fogja felkelteni a Gold figyelmét, részese lesz a mindennapjaiknak, beleértve a szerelmi életüket is.

Ha a fülszöveg felkeltette kíváncsiságotokat, katt a történetek címére. Érdemes az írók többi munkáját is megnézni! ;)
Gréti
A fülszövegek forrása: az adott történetek wattpad oldala.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése