2019. február 5., kedd

Mesés toplista - Cartoon Network



Ha valaki azt mondja nekem, hogy cartoon network, különböző mesék ugranak be azonnal. Azok, amiket kicsiként rendszeresen néztem és szerettem. A mai bejegyzésben a sok mese közül elhoztam nektek hármat amiket rangsoroltam is. Kíváncsi vagy rá melyik ez a három, és milyen helyezést kapnak? A héten várható még egy ilyen témájú bejegyzés Enitől is, én kíváncsian várom az övét, sőt a tieteket is. Osszátok meg velünk komment formájában.



3. Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki
A Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki egy amerikai, rajzolt szituációs komédia, amelyet Hanna-Barbera gyártott az ABC csatorna számára. A sorozat két kőkorszaki család életét mutatja be, akik szomszédok és legjobb barátok.

2. Pindúr Pandúrok
A sorozat főhősei a három, szupererővel bíró Pindúr pandúr, Csuporka, Sziporka, Puszedli akiket Utónium professzor teremtett. A feltaláló só, cukor és egyéb összetevőkből („minden, mi jó”) próbálta megteremteni a tökéletes kislányokat. Ám véletlenül az X-vegyszer is beleömlött az elegybe, ami a lányok képességeit eredményezi. Egy részből kiderül, hogy Mohó Jojó, az agyas csimpánz, aki egykor a professzor segédje volt, meglökte a professzort - így keverte hozzá ezt az alkotóelemet is a keverékébe. Ha városukat, Bogárfalvát veszély fenyegeti, a város polgármestere, a Bogármester, mindig készen áll rá, hogy időben a segítségüket kérje, ha a várost gonosztevők vagy szörnyek támadják meg.

1. Scooby Doo
Minden epizód középpontjában Scooby és a négy tizenéves Rejtély Rt. tag állt: Fred, Bozont, Diána és Vilma, akik a Csodajárgány nevű furgonnal utaznak különböző helyekre, majd szellemekkel, szörnyekkel vagy más természetfeletti teremtényekkel találkoznak, aki az éppen aktuális helyet terrorizálja. Miután nyomozásba kezdenek, nyomokat találnak, majd üldözőbe veszi őket a szörny, rájönnek, hogy a szörny valószínűleg nem is az, aminek látszik, majd - általában Fred csapdáival - elkapják a rémet és leleplezik. Leleplezéskor kiderül, hogy a szellem csak egy álruhába, jelmezbe bújt gyanúsított gazfickó, aki a történet végén mindig elmondja: „…és véghez is vittem volna a tervem, ha nem lépnek közbe ezek a kotnyeles kölykök!”

Amikor eszünkbe jutott, hogy írhatnánk egy listát az általunk kedvelt mesékről ez a három mese jutott először eszembe. Frédi és Béni rendhagyó a mesék világában, ahogy a kőkorszakba helyeztek a jelenkor problémáit, és ki ne imádná Dinot? Melyik kislány ne képzelte volna magát egy Pindúr Pandúrnak? Személyes kedvencem Sziporka volt, lehetett vitázni kinek ki a kedvence és miért, talán a legmegosztóbb Csuporka személye volt. A Scooby Doo mai napig kedvenc, és ha nem is rendszeresen, de van hogy meg-megnézek egy epizódot. Úgy gondolom régebben igényesebb, szebben rajzolt, jobban kidolgozott, tanulságosabb mesék kerültek a gyerekek elé. Persze, tisztelet a kivételnek, most is vannak ilyenek, csak talán ritkábbak.
Gréti

A mesék tartalmának forrása: wikipedia.hu
Kép forrása: google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése